کتابخانه و آرشیو رسانه در مون-دو-مارسان فرانسه

کتابخانه و آرشیو رسانه در مون-دو-مارسان فرانسه
ساختمان کتابخانه و آرشیو رسانه در مرکز یک میدان قرار گرفته که اطرافش را ساختمان های نظامی و سربازخانه ها احاطه کرده اند ولیکن ملاحظات فراوانی برای تقویت معماری کل این مجموعه صورت پذیرفته است.
کتابخانه و آرشیو رسانه در مون-دو-مارسان فرانسه

اختصاصی معماری نیوز:
کتابخانه و مرکز آرشیو رسانه، سمبل قدرتمند فرهنگی برای شهر مارسان محسوب میشود. اینجا مکانی است که کاربران در آن به مطالعه، اکتشاف، جمع آوری و تبادل با یکدیگر می پردازند. این بنا بر روی بلندی ملایم سایت خود واقع گشته و در محوطه کاملاً نمایان و ساختمانی مجزاست.

ساختمان کتابخانه و آرشیو رسانه در مرکز یک میدان قرار گرفته که اطرافش را ساختمان های نظامی و سربازخانه ها احاطه کرده اند ولیکن ملاحظات فراوانی برای تقویت معماری کل این مجموعه صورت پذیرفته است.


ساختمان با حالت شفاف و هندسه ساده خود مساحتی در ابعاد ۶۰ x ۶۰ متر دارد. سادگی زیاد فرم بنا با مسیرهای زیگزاگ دسترسی به آن در تضاد است. نمای ساختمان، درختان، خیابان و ساختمان های مجاورش را در خود انعکاس میدهد و گویی با وجود اینکه بر بلندی قرار گرفته ولی برای شهر و محیط خود احترام قائل است.

ساختمان طراحی شده تا به عنوان یک مکعب فرهنگی با بدنه شفاف از چهار سو مخاطب را به خود جذب نماید.


به گزارش معماری نیوز، طراحی بام سبز برای ساختمان از دید با ارتفاع به آن باعث شده که انگار یک تکه زمین بر روی ساختمان شناور به نظر آید و گویی ساختمان از زمین زیر خود سر برآورده و در عین حال به آن لطمه ای وارد نساخته است.

محوطه سبزی که ساختمان را در بر گرفته چشم را به سمت بالا هدایت میکند، و به ساختمان به عنوان یک آلترناتیو شفاف و جذاب اشاره دارد.


مرکز آرشیو رسانه در یک محوطه و حیاط نظامی ساختمانی با چهار نما را نشان میدهد هر یک با دیگری بر اساس سازگاری با دسترسی های روبرویش متفاوت است.

این مرکز هویت خود را از دید ۳۶۰ درجه به خود می گیرد. ساختمان در شب همانند یک فانوس دریایی به این میدان زندگی میبخشد و آن را به فضایی دعوت کننده، باز و روشن مبدل میسازد.

فضای داخلی ساختمان در طبقه اول کاملا باز است و به دور یک پاسیوی ابری شکل وسیع سازماندهی مرکزی دارد، طراحی داخلی الهام گرفته از نقاشی هنرمندی به نام ماتیسه با عنوان "برگ های کنگر" است، و احجام داخلی ما را به یاد گلدان های معروف "آلوار آلتو" معمار فنلاندی می اندازد.


عملکردهای گوناگونی در فضای باز طبقه اول به طور طبیعی پیش بینی شده است، فضایی که به طور پیوسته ارتباط بصری با فضای آزاد و پرتوهای نور خورشید را امکان پذیر میگرداند. کاربری اصلی این قسمت در طبقه اول به عنوان فضایی باز برای مطالعه است.

فضایی است که آرامش را مهیا میسازد و جوّی همراه با تفکر و تعمق برای کاربران ایجاد مینماید که در واقع اثر متقابل عناصر معمارانه قدرتمند آن بر شخص است.

این پاسیوی ابری شکل نسبتاً بزرگ که در مرکز ساختمان پنهان شده برای بازدید کننده یک غافلگیری خوشآیند ایجاد میکند و باعث شده این بنا برای مردم شهر بسیار محبوب شود.



















/ 1 نظر / 184 بازدید
دو نقطه

سلام معماری! کمی عجیب و پیچیده! لطفا برای تبادل لینک تشریف بیارین